Gastroenterološki specialistični pregled

  • Primarij Stefanovič med pogovorom s pacientko.
    Primarij Stefanovič med pogovorom s pacientko.

Pregled v gastroenterološki specialistični ambulanti opravi zdravnik specialist, usmerjen v gastroenterologijo.

Po natančnem pogovoru o dosedanjih boleznih in obstoječih težavah gastroenterolog opravi klinični pregled ter, če je potrebno, naroči odvzem krvi za osnovne laboratorijske izvide.

V primeru, da že na osnovi pogovora ugotovi, kakšne so pacientove težave, lahko svetuje ustrezne higiensko-dietetske ukrepe in odredi zdravljenje.

Če ni povsem jasno, kaj je vzrok pacientovim težavam, pa se s pacientom dogovori za ustrezne preiskave, npr. endoskopske preiskave zgornjih in spodnjih prebavil, tankega črevesa, žolčnih izvodil ali pa za ultrazvočne in rentgenske preiskave.

Velikokrat ugotovi, da bolečine v trebuhu in temu podobne težave ne izvirajo iz prebavil, zato svetuje pregled pri drugem specialistu (urologu, ginekologu, ortopedu itd.).

Zaželeno je, da pacient s seboj prinese staro dokumentacijo oz. stare izvide, predvsem če težave dalj časa trajajo in je zaradi tega že opravil določene preiskave ali prejemal zdravila.

Če specialist gastroenterolog presodi, da preiskave lahko opravimo v našem Centru, pa pacient dobi tudi ustrezen datum za preiskave.
Omenjeno preiskavo v Diagnostičnem centru Bled opravljamo tako na napotnico kot samoplačniško. Več >>

Nazaj