Ginekologija

NOVO - Ginekološka ambulanta tudi v enoti Ljubljana!

Ginekologija je eno redkih področij medicine, kjer je z zelo enostavnim pregledom mogoče odkriti predrakave spremembe na materničnem vratu in raka na materničnem vratu. To omogoča bris materničnega vratu – PAP-test. Ta pregled ZZZS krije ženskam enkrat na 3 leta (v primeru, da je bil PAP-test pred tem dvakrat I-negativen in da nimajo dejavnikov tveganja).

Razen sprememb na materničnem vratu omogoča ginekološki pregled tudi odkritje sprememb v nožnici, zlasti različnih vnetij, ugotovitev tumorjev na maternici in jajčnikih ter različnih anatomskih sprememb (povešenje maternice in nožnice, endometriozo male medenice). Vse te spremembe ugotavljamo z otipom rodil, ki pa ne odkrije vseh sprememb, zato je bil dosežen velik napredek z uvedbo vaginalne ultrazvočne preiskave, ki je dopolnilo pregledu z otipom rodil in se izvaja predvsem pri nejasnem ali sumljivem izvidu pregleda z otipom oziroma, če ima bolnica težave, ki jih običajen pregled ne pojasni.

Kako poteka ginekološki pregled?

NOVO - Ženski preventivni pregled

Oblikovali smo poseben, vsem ženskam namenjen preventivni pregled, ki vključuje ključne zdravstvene preglede, s katerimi lahko preverite svoje »žensko« zdravje.  

Več informacij >>

Ultrazvočni pregled dojk

V Diagnostičnem centru Bled pacientkam nudimo tudi ultrazvočni pregled dojk. Gre za neinvazivno ultrazvočno preiskavo, ki se uporablja kot samostojna preiskava pri ženskah do 50. leta starosti ali kot dodatek k mamografski preiskavi dojk.

Več informacij >>

Preiskave v ginekološki ambulanti Diagnostičnega centra Bled opravljamo samoplačniško. Več >>