Ortopedija

  • Pri ortopedskem pregledu je za natančno diagnozo treba pogosto narediti tudi rentgenski posnetek.
    Pri ortopedskem pregledu je za natančno diagnozo treba pogosto narediti tudi rentgenski posnetek.

Za pregled pri ortopedu se odločite, če imate težave z gibali, tj. bolečine, omejeno gibljivost ali nestabilnost sklepov okončin oziroma hrbtenice.

Zaradi boljšega vpogleda v vaše težave in morebitnega predhodnega zdravljenja prosimo, da s seboj prinesete vso obstoječo zdravstveno dokumentacijo, vključno s slikovnim gradivom (rentgenski posnetki, CT, MRI, ultrazvok in tako naprej).

Po pogovoru vas ortoped temeljito pregleda, si ogleda rentgenske posnetke, ki jih prinesete s seboj ali pa jih med pregledom naredi v naši ustanovi. Na koncu vam pojasni vzrok za vaše težave in vam svetuje zdravljenje z zdravili, fizikalno terapijo ali operativni poseg, o čemer se boste dogovorili v drugi ustanovi.

Pri vnetjih tetiv (tendinitis) ali kalcinacijah v tetivah, predvsem v rami, omogočamo novo možnost zdravljenja, tj. terapijo z ultrazvočnimi udarnimi valovi ali ESWT (extracorporeal shock wave therapy).

V okviru preventivnega specialističnega ortopedskega pregleda ortoped pregleda gibljivost sklepov, držo in vam, glede na delo, ki ga opravljate, svetuje rekreativno dejavnost, ob težavah z gibali pa priporoča diagnostično obravnavo in zdravljenje ter odsvetuje določene neugodne fizične obremenitve.

V ortopedski ambulanti izvajamo tudi naslednje preiskave: