Ultrazvok ven in arterij okončin (nog ali rok)

Zdravo ožilje je izjemnega pomena za naše zdravje, zato moramo zanj dobro skrbeti. Kako zdravo je naše ožilje okončin (nog ali rok), preverjamo z ultrazvočno preiskavo ven in arterij okončin, ki je za pacienta popolnoma varna in neškodljiva, neboleča in hitra.

Imate krčne žile, vas bolijo noge, težko hodite ali pa vam zatekajo noge? Imate visok krvni tlak? Ste mogoče med tistimi, ki jih stalno zebe v roke? Ali pa bi radi zgolj preventivno preverili, kako zdravo je vaše ožilje?

Katere ultrazvočne preiskave ven in arterij okončin izvajamo v Diagnostičnem centru Bled?

Ultrazvok ven nog

Ultrazvok arterij nog

Ultrazvok ven rok

Ultrazvok arterij rok

Vene so žile, po katerih kri teče proti srcu. Vene imajo tanjše žilne stene kot arterije in imajo zaklopke. Njihova ključna naloga je, da kri pripeljejo do srca. Ker imajo vene tanko steno, a praviloma večji premer kot arterije, teče kri skoznje počasneje in pod bistveno manjšim tlakom.

Arterije pa so žile, ki prenašajo s kisikom obogateno kri od srca do različnih tkiv v našem telesu. Arterije so krepke in prožne, krvni tlak v njih pa je večji. Zdrave arterije so ključnega pomena za naše zdravje. Ko arterije niso popolnoma zdrave, to vpliva na pretok krvi v telesu, zaradi česar naši notranji organi ne dobijo dovolj krvi in ne morejo delovati pravilno.

Na voljo vam je tudi spodnji letak o ultrazvočnih preiskavah ven in arterij okončin.
Omenjene preiskave v Diagnostičnem centru Bled opravljamo samoplačniško. Več >>