Gastroenterološki preventivni pregled

Stresno življenje, neredno prehranjevanje, nezdrav način življenja? Imate pekoč občutek v želodcu? Vas muči zgaga ali pa imate težave z zaprtjem ter ne veste, kako ublažiti simptome?

V Diagnostičnem centru Bled smo za vas pripravili:

Usmerjene laboratorijske preiskave

Antropometrične meritve z izračunom indeksa telesne mase

Ultrazvok trebušnih organov

Ezofagogastroduodenoskopija s testom na bakterijo Helicobacter Pylori

Koloileoskopija s pripravo z Moviprep

Zaključni pregled pri specialistu gastroenterologu z zaključnim mnenjem

Zakaj je gastroenterološki pregled tako pomemben?

Pri skoraj tretjini preiskovancev z gastroskopijo ugotovimo gastroezofagealno refluksno bolezen, pri kateri je pomembno pravilno prehranjevanje ter pravočasno jemanje zdravil, ki izboljšajo kakovost življenja.
Zaradi naraščajoče pogostosti raka na debelem črevesu, ki je tretja vrsta karcinoma po pogostosti pri obeh spolih, je zelo pomembno tudi iskanje prekancerogenih sprememb (polipov) na debelem črevesu. V Sloveniji za rakom na debelem črevesu zboli več kot 1.400 bolnikov na leto. V več kot 95 odstotkih nastane iz predrakastega polipa, zato se ti izrastki iščejo in sproti odstranjujejo. Prav zato je koloskopija priporočeni del preventivnega pregleda pri preiskovancih po 45. letu starosti.
Gastroenterološki preventivni izvajamo v dogovorjenih terminih v Podružnici Ljubljana, kjer preiskave opravimo ambulantno in se na preiskavo po navodilih pripravite sami doma, izjemoma pa se lahko dogovorimo tudi za hospitalno izvedbo programa na Bledu. 

*Končna cena se lahko v primeru odvzema vzorcev ob endoskopskem pregledu želodca in debelega črevesja spremeni. Vzorce tkiva pošljemo v histološko analizo. Cena se obračuna glede na veljavni cenik Diagnostičnega centra Bled.
Zdravstvene storitve so v skladu z ZDDV-1 oproščene plačila DDV, zato DDV ni obračunan.

Cena: 520 €

Vprašanja in rezervacije terminov

Za dodatna pojasnila in rezervacije terminov za preventivne preglede se obrnite na:

Zlata Legat:
T: +386 (0)4 579 80 00

M: +386 (0)41 644 008

E: zlata.legat@dc-bled.si