Preiskave

  • Preiskave
    Preiskave

Odkrivanje vzroka za neželene reakcije na hrano je vedno dolgotrajno in zapleteno. Prizadetemu pacientu lahko pri tem pomagamo s preiskavami, predvsem pa ga s temeljitim pogovorom usmerjamo pri samoopazovanju in mu pomagamo določiti prehrano, ki bo olajšala simptome.

Pri tem ne iščemo bližnjic in ne uporabljamo nepriznanih metod, kot je npr. določanje IgG protiteles za prehransko intoleranco (npr. Food Detective, Cytolisa), saj se pridružujemo strokovnemu mnenju Evropske alergološke zveze in Sekcije za alergijo in imunologijo Slovenskega zdravniškega društva, ki poudarjajo, da je nastanek specifičnih protiteles IgG normalen imunski odziv proti živilom. Ta protitelesa najdemo pri vseh zdravih ljudeh in test ne loči zdravih ljudi od pacientov z intoleranco na hrano.

Naš cilj je, da, skupaj s pacientom, s preiskavami in poskusno dieto, določimo živila, ki povzročajo neželene reakcije in poiščemo ustrezne zamenjave, ki bodo zagotovile varno, pestro in okusno prehrano.

Nazaj