Odhod iz Centra

Na tem mestu so napotki, kaj morate storiti, ko zapuščate naš Center. Po končanih pregledih se bo z vami pogovoril zdravnik, prejeli boste tudi odpustno pismo. O rezultatih preiskav bomo obvestili vašega osebnega zdravnika.

Po končanih pregledih oziroma preiskavah vas prosimo, da na dan odhoda sobo zapustite do 12. ure in na odpustnico (če vam v tem času še ni bila izročena) počakate v sprejemni sobi v pritličju. V primeru, da do 12. ure še niste opravili vseh predvidenih pregledov oziroma preiskav, lahko do zaključka ostanete v sobi oziroma upoštevate sprotna navodila zaposlenih.

Običajno lahko pričakujete, da boste na dan odpusta domov odšli zgodaj popoldne. Kadar pa imate na dan odpusta predvidene preiskave v kasnejših urah, pa se bo ura odpusta premaknila na pozne popoldanske ure. V primeru izpolnjevanja zdravniških kriterijev in kriterijev oddaljenosti ter na prošnjo vašega zdravnika, bomo za vas organizirali prevoz z rešilnim avtomobilom.

Obvestilo osebnemu zdravniku

Zdravnik, ki vam je v Centru opravil preiskavo, bo pisal vašemu osebnemu (splošnemu) zdravniku ter mu pojasnil, do kakšnih ugotovitev o vašem zdravstvenem stanju je med pregledom prišel (diagnoza). Če želite, da se vašega domačega zdravnika o vaši diagnozi ne obvesti, vas prosimo, da se obrnete na glavno oddelčno sestro ali sestro, ki je zadolžena za vašo oskrbo.

Pred odhodom

  • na recepciji dvignite odpustno pismo (odpustnico), ki ga bo po pošti prejel tudi vaš osebni zdravnik,
  • vrnite ključ sobe,
  • prosite za gotovino in dragocenosti, ki ste nam jih izročili v varstvo,
  • poravnajte doplačilo za nadstandardno bivanje, ki znaša 10 EUR na dan.

Zdravila

V primeru, da bo naš zdravnik ocenil, da potrebujete zdravljenje, vam bo dal nadaljnja navodila glede jemanja zdravil. V izvidu, ki ga boste dali vašemu osebnemu zdravniku, bodo navedene informacije o vašem tukajšnjem zdravljenju in priporočilih za prihodnjo zdravniško oskrbo.

Pregledi ambulantnih pacientov

Če boste po odhodu iz našega Centra potrebovali dodatni ali ponovni pregled kot ambulantni pacient, vam bomo ponudili nekaj možnih datumov preiskave. Za datum in čas vaše naslednje preiskave se lahko dogovorite že ob odhodu iz Centra, in sicer v naročniški službi, ki se nahaja v pritličju ob recepciji.