Pred prihodom

V tem delu boste našli nekaj osnovnih navodil in predlogov za čas pred prihodom v Center. Morda vam bodo koristili napotki o tem, kaj prinesti s seboj in kaj storiti z dragocenostmi in zdravili, ki jih jemljete.

Po tem, ko ste se naročili na pregled v našem Centru, smo vam poslali pisno obvestilo in morebitna dodatna navodila. V pisnem obvestilu sta navedena tudi dan in ura sprejema. V primeru, da boste imeli tega dne druge neodložljive obveznosti vas prosimo, da nas o tem čim prej obvestite tako, da pokličete na telefonsko številko, ki je napisana na obvestilu.

Predlagamo, da s seboj prinesete:

  • pižamo ali spalno srajco,
  • haljo, copate,
  • zobno pasto, milo in druge toaletne potrebščine,
  • brivnik in brivske pripomočke,
  • zdravila, ki jih jemljete,
  • pripomočke za kratkočasje: knjige, revije, križanke,
  • manjšo količino denarja (Pri nas je treba za dan bivanja na oddelku doplačati 10 € tudi, če vam bomo preiskave opravili na napotnico.),
  • kontaktno številko najbližjih.

Kopalno brisačo, toaletni papir in ostale pripomočke vam bomo priskrbeli mi. 

Dragocenosti

Prosimo, da s seboj ne prinašate dragocenosti – nakita ali večjih vsot denarja. Če je to neizogibno, vam svetujemo, da denar in predmete večje vrednosti deponirate na recepciji. Popisali jih bomo, jih spravili v sef in vam izročili potrdilo. Za krajo in izgubo osebnih predmetov ne odgovarjamo.

Zdravila

Med vašim bivanjem v Centru lahko še naprej jemljete vsa zdravila, ki ste jih jemali doma, vendar pod pogojem, da so vam še vedno predpisana. Če ste pred prihodom jemali kakršna koli zdravila, ki vam jih je bodisi predpisal splošni zdravnik ali pa ste jih sami kupili v lekarni, vas prosimo, da jih prinesete s seboj. Pokažite jih zdravniku, ko vas bo obiskal po sprejemu v Center. Zelo pomembno je, da natančno vemo, kakšna zdravila ste jemali, da vam lahko določimo najboljše zdravljenje.

To velja za vse inhalatorje, kreme ali kapljice, ki jih morda uporabljate. Zdravila imejte v originalnih škatlah, imeti morajo tudi vse potrebne označbe iz lekarne.