Obisk z e-napotnico

Večino preiskav in pregledov lahko v našem Centru opravite na napotnico, saj smo že kmalu po ustanovitvi pridobili koncesijo in sklenili pogodbo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Na preiskave v Diagnostičnem centru Bled se lahko naročite na več načinov.

 

Kako se lahko naročite na preiskavo?

PO KLASIČNI POŠTI

PO ELEKTRONSKI POŠTI

OSEBNO

ELEKTRONSKO Z E-NAPOTNICO

Na dan pregleda, če boste preiskavo opravili na napotno listino, s sabo prinesite vašo zdravstveno izkaznico ter morebitno zdravstveno dokumentacijo iz vaših prejšnjih preiskav.

V primeru, da nimate sklenjenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja, morate stroške v višini 20 % vrednosti opravljene storitve plačati sami. Prosimo, poglejte podrobnejša navodila v razdelku SAMOPLAČNIŠKI OBISK.

Če se boste na pregled naročili z napotno listino, je za večino preiskav predvidena čakalna doba (pri nekaterih nekaj dni, pri drugih ambulantah pa nekaj tednov). S klikom na ČAKALNE DOBE lahko preverite, koliko časa bi morali za pregled v posamezni ambulanti čakati.

O STOPNJI NUJNOSTI preiskave odloča napotni zdravnik. Z novim zakonom so se spremenile tudi stopnje nujnosti na napotni listini in tudi rok, do kdaj mora pacient zdravstveni ustanovi predložiti napotno listino. Če tega ne stori pravočasno, napotna listina preneha veljati.

-          napotna listina s stopnjo nujnosti NUJNO: predložiti najpozneje v 24 urah od izdaje (paciente s stopnjo nujnosti nujno seveda obravnavamo prednostno),

-          napotna listina s stopnjo nujnosti ZELO HITRO: predložiti v petih dneh po njeni izdaji,

-          napotna listina s stopnjo nujnosti HITRO ali REDNO: predložiti v 14 dneh po njeni izdaji.