Obisk z napotnico

Večino preiskav in pregledov lahko v našem Centru opravite na napotnico, saj smo že kmalu po ustanovitvi pridobili koncesijo in sklenili pogodbo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Skladno s Pravilnikom o najdaljših dopustnih čakalnih dobah za posamezne zdravstvene storitve in o načinu vodenja čakalnih seznamov (Ur.l. RS, št. 63/2010 z dne 3. 8. 2010), nam morate pacienti, ki želite opraviti pregled ali preiskavo v našem Centru, napotnico osebnega zdravnika (ali drugega napotnega zdravnika) v naprej poslati po pošti. Prosimo, da na napotnico pripišete svojo telefonsko številko in elektronski naslov.

Napotnico osebnega zdravnika (ali drugega napotnega zdravnika) moramo torej prejeti od vas že ob določitvi datuma pregleda ali preiskave v našem Centru.

Prosimo, pošljite nam originalno napotnico. Fotokopij napotnic ali skeniranih napotnic žal ne smemo sprejemati. Od septembra 2010 dalje zgolj telefonsko naročanje, brez prejema originalne napotnice, ni več možno.

Napotnico nam za preglede in preiskave na Bledu pošljite na naslov: Diagnostični center Bled, Pod skalo 4, 4260 Bled.

Za preglede in preiskave v enoti Ljubljana pa nam originalno napotnico pošljite na Diagnostični center Bled, enota Ljubljana, Barvarska steza 4, 1000 Ljubljana.

Lahko pa originalno napotnico prinesete v Center tudi osebno, zdravstveni administratorji v naši recepciji so vam vedno in z veseljem na voljo.

Na dan pregleda, v primeru da boste preiskavo opravili na napotnico, s sabo prinesite vašo zdravstveno kartico ter morebitno zdravstveno dokumentacijo iz vaših prejšnjih preiskav.

Pacienti, ki boste po dogovoru z nami nastanjeni na hospitalnem oddelku, prinesite s seboj tudi udobna oblačila ter pripomočke za osebno nego.

V primeru, da nimate sklenjenega dodatnega zdravstvenega zavarovanja, morate stroške v višini 20 % vrednosti opravljene storitve plačati sami. Prosimo, poglejte podrobnejša navodila v razdelku SAMOPLAČNIŠKI OBISK.

Napotni zdravnik odloča tudi o tem, ali je preiskava nujna. Paciente na napotnico, katerih napotni zdravnik pripiše termin NUJNO, seveda obravnavamo prednostno.

Če se boste na pregled naročili z napotnico, je za večino preiskav predvidena čakalna doba (pri nekaterih nekaj dni, pri drugih ambulantah pa nekaj tednov). S klikom na ČAKALNE DOBE lahko preverite, koliko časa bi morali za pregled v posamezni ambulanti čakati.

V primeru, da želi neka zdravstvena ustanova opravljati svojo dejavnost na napotnico, mora z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije vsako leto skleniti pogodbo, kjer je navedeno število točk, ki jih lahko ta ustanova v enem letu opravi na napotnico. To število potem razdelimo po delovnih dneh in pridemo do števila pacientov, ki jih ta dan lahko opravimo na napotnico. Če bi ta dan na napotnico naredili več pregledov, kot je predvideno, nam stroški pregleda ne bi bili povrnjeni. Zaradi tega se pojavljajo čakalne dobe in zaradi tega opravljamo dejavnost tudi na samoplačniški način, da pacientom omogočimo, da pridejo na vrsto za pregled v čim krajšem času.