Zaposleni

Vodstvo

Zvone Novina

Zvone Novina – direktor družbe

Lenča Može

Lenča Može – direktor financ

prim. Milan Stefanovič, dr. med.

prim. Milan Stefanovič, dr. med. – strokovni direktor

Seznam zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev

  Prenesi

Zdravniki

Nataša Brglez Jurečič, dr. med.

Specializacijo iz interne medicine je opravila leta 2005, z gastroenterologijo se ukvarja od leta 2006. Ekipi Diagnostičnega centra Bled se je pridružila junija 2018. Ima več kot desetletne izkušnje na področju diagnostične in terapevtske gastrointestinalne endoskopije, na tem področju se redno izobražuje doma in v tujini. Od leta 2010 dalje sodeluje kot presejalni endoskopist v preventivnem programu SVIT. V specialistični ambulanti se poglobljeno ukvarja s problematiko kronične vnetne črevesne bolezni (KVČB), opravila je tudi dodatno izobraževanje s področja vodenja bolnikov na biološkem zdravljenju KVČB. V bodoče se želi še dodatno izpopolnjevati na področju terapevtskih posegov v gastrointestinalni endoskopiji ter nadgraditi svoje znanje in pridobiti izkušnje še pri drugih oblikah endoskopske diagnostike, predvsem jo zanima endoskopski ultrazvok.

Davorin Dajčman

Dejan Galič dr. med.

Borut Gubina, dr. med.

Borut Gubina, dr. med.

Borut Gubina je iz urologije specializiral leta 2008. V Diagnostičnem centru Bled je zaposlen od leta 2017, pred tem je od leta 2004 delal na Urološki kliniki v Kliničnem centru Ljubljana, kjer se je poglobljeno ukvarjal z boleznimi prostate, ledvic in mehurja. Izvajal je vse diagnostične preglede uroloških organov in operativne posege, predvsem na področju urološke onkologije. Dodatno je uvajal odkrivanje bolezni utesnitve pudendalnega živca in funkcionalne urologije. Bil je tudi referenčni urolog za paraplegike. Pri svojem delu posveča veliko pozornosti odkrivanju in zdravljenju raka na prostati. V prihodnje se želi še dodatno izobraževati na tem področju.

Lidija Kaučevič Pohar, dr. med.

Lidija Kaučevič Pohar, dr. med.

V Diagnostičnem centru Bled je zaposlena od leta 2006 in vodi hospitalni oddelek. Poglobljeno se posveča boleznim sodobnega časa, kot so arterijska hipertenzija, debelost, sladkorna bolezen in motnje krvnih maščob, ki vodijo do prezgodnje okvare srca in ožilja. Ukvarja se z neinvazivno srčno-žilno diagnostiko, preventivo in zdravljenjem srčno-žilnih obolenj, opravlja obremenitveno testiranje in ultrazvočne preglede vratnih žil. Vodi tudi ambulanto za osteoporozo, kjer se ukvarja s pravočasnim odkrivanjem in zdravljenjem te bolezni.

Rajko Knežević, dr. med.

Rajko Knežević, dr. med.

Z gastroenterologijo se ukvarja od leta 2003, ekipi Diagnostičnega centra Bled pa se je pridružil v letu 2015. Opravlja diagnostične in terapevtske endoskopske in ultrazvočne preiskave prebavil, poleg stalnega izpopolnjevanja na omenjenih področjih pa se v prihodnje želi ukvarjati tudi z interventnimi posegi.

Marjan Kuzmanoski

Marjan Kuzmanoski je specializiral iz urologije leta 2004. Delal je na urološki kliniki v Kliničnem centru Skopje in v zasebnih bolnišnicah Remedika in Filip Vtori – Skopje. V Sloveniji je od leta 2016 do 2020 delal kot urolog na urološkem oddelku v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Samostojno izvaja urološke diagnostične postopke, ESWL, urodinamiko in operativne postopke, posebej na področju endourologije. V Makedoniji je uvedel mikrokirurške postopke pri zdravljenju moške neplodnosti, kar je tudi njegov posebni interes.

Ljiljana Ljepović, dr. med.

Ljiljana Ljepović, dr. med.

V Diagnostičnem centru Bled se od leta 2000 ukvarja z gastroenterologijo z endoskopsko diagnostiko (gastroskopije in koloskopije) in zdravljenjem. Posebno pozornost namenja hepatologiji (bolezni jeter). Poleg gastroenterologije izjemno strokovno vodi programe preventivnih pregledov, zlasti za vodilne kadre (t. i. menedžerske preglede). O pomenu preventivnih pregledov je objavila večje število strokovnih člankov. Glede na naraščajočo pojavnost sindroma izgorelosti pri vodilnih delavcih je na temo te problematike opozarjala tudi s strokovnimi predavanji.

Darko Ljubojević

Darko Ljubojević je končal študij medicine v Ljubljani leta 2008, nato je opravljal specializacijo iz urologije in opravil specialistični izpit leta 2016 ter se nato zaposlil na Urološkem oddelku Splošne bolnišnice Celje. Tam je sodeloval tudi v robotski ekipi urološkega oddelka, opravljal diagnostične in operativne posege, tudi minimalno invazivne posege, med prvimi v Sloveniji opravljal fuzijsko biopsijo prostate. Redno se izobražuje v sklopu  Evropskega združenja za urologijo (EAU). V Diagnostičnem centru Bled je zaposlen od leta 2020. V prihodnje se želi dodatno izobraževati na področju odkrivanja in zdravljenja raka prostate, kamnih v sečilih in spolni medicini.

Boris Palek, dr. med.

Boris Palek je iz splošne medicine specializiral leta 1998. V Diagnostičnem centru Bled je na novo zaposlen od aprila 2019, pred tem je že delal v centru med letoma 1998 in 2005. V Diagnostičnem centru Bled deluje kot oddelčni zdravnik in kot zdravnik v ambulanti za osteoporozo. Na področju osteoporoze je leta 2003 v Los Angelesu (ZDA) pridobil mednarodni certifikat za klinično denzitometrijo (DXA).

mag. Zoran Stanišić, dr.med.

mag. Zoran Stanišić, dr.med.

V Diagnostični center Bled prinaša večletne izkušnje dela v gastroenterologiji iz UKC Novi Sad in iz Medical Centra Rogaška, kjer je bil od leta 2004 do 2015 tudi strokovni direktor. Podiplomsko je opravil izobraževanja iz interne medicine in subspecializacijo iz gastroenterologije.

Znanje je nadgrajeval s podiplomskim študijem na Centru za multidisciplinarne vede Univerze v Beogradu in magisterijem iz področij pankreatologije in računalništva. Kot asistent v interni medicini je znanje in izkušnje prenašal na mlajše generacije.

V gastroenterologiji se največ ukvarja z endoskopsko diagnostiko in terapijo: endoskopske preiskave zgornjih in spodnjih prebavil – gastroskopije in kolonoskopije, endoskposki ultrazvok zgornjih in spodnjih prebavil in proktologijo v interni medicini.

Samo Starman, dr. med.

Po končanem študiju in specializaciji na Medicinski fakulteti v Ljubljani je na Onkološkem inštitutu delal na področju tumorske patologije, predvsem mehkih tkiv, ščitnice, dojk in prebavnega trakta. Nato je bil zaposlen v SB Izola, kjer se je ukvarjal s splošno patologijo in citologijo.

V Diagnostičnem centru Bled se je zaposlil leta 2018, kjer se poglobljeno ukvarja predvsem z gastroenterološko, urološko in dermatološko patologijo. Na teh področjih se želi v prihodnje še dodatno izobraževati.

prim. Milan Stefanovič, dr. med.

prim. Milan Stefanovič, dr. med.

V Diagnostičnem centru Bled je zaposlen od l. 1993 in dela kot vodja gastroenterološke dejavnosti ter kot strokovni direktor Centra. Predan svojemu poklicu, v DC Bled nadaljuje odlično tradicijo gastrointestinalne endoskopije. Kot izjemen strokovnjak in enkraten terapevt se loti še tako težavnega endoskopskega posega in ga tudi uspešno razreši, ob upoštevanju varnosti in koristi za pacienta. V slovenskem prostoru je veliko naredil za dvig kakovosti endoskopije, njegova poglavitna dejavnost, poleg endoskopske diagnostike in zdravljenja, pa je delo pri preprečevanju in zgodnjem odkrivanju raka na debelem črevesu in danki ter zdravljenje bolezni trebušne slinavke.

mag. Dejan Urlep, dr. med.

mag. Dejan Urlep, dr. med.

V Diagnostičnem centru Bled je zaposlen od leta 2009 in deluje v gastroenterologiji. Opravlja gastroskopije, koloskopije, ultrazvočne preiskave trebuha in endoskopske retrogradne holangiopankreatografije (ERCP). Najraje dela ERCP, največjo možnost strokovnega napredovanja pa vidi v endoskopskem ultrazvoku. V prihodnosti si želi, kot dodatek k dosedanjemu poglobljenemu študiju medicine, širiti pogled na svet z izkušanjem drugih interesnih dejavnosti.

Jasna Volfand, dr. med.

Jasna Volfand, dr. med.

V Diagnostičnem centru Bled se od leta 1993 ukvarja z gastroenterologijo z endoskopsko (gastroskopije) in ultrazvočno diagnostiko. Podrobneje se posveča alergologiji z imunologijo ter prehrani, zato se v alergološki ambulanti ukvarja z alergijskimi boleznimi prebavil, celiakijo in različnimi drugimi oblikami neželenih reakcij na hrano. Opravila je evropski alergološki izpit in se veseli nadaljnjega izobraževanja iz klinične prehrane.

Irena Žnideršič, dr. med.

Irena Žnideršič, dr. med.

V Diagnostičnem centru Bled je zaposlena od leta 2016 in ima večletne izkušnje v bolnišnični in urgentni radiološki diagnostiki (CT, RTG, ultrazvok). Z najsodobnejšimi UZ aparati opravlja preiskave trebuha, dojk, testisov, mehkih tkiv vratu, prostate.

Na strokovnih izobraževanjih v tujini se je izpopolnila v znanju iz ultrazvočne diagnostike mišic in sklepov ter pri večletnem delu pridobila veliko praktičnih izkušenj na tem področju. Prav tako ima večletne dobre izkušnje z ultrazvočno vodenimi posegi kot so biopsije prostate in izpiranje kalcinacij v rami.

V prihodnosti želi nadgraditi svoje znanje in pridobiti izkušnje pri drugih oblikah diagnostike, predvsem v MR diagnosti

prim. Darko Zorman, dr. med.

Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje že od leta 2000. Svoje delo opravlja v kardiološki ambulanti, kjer izvaja kardiološke preglede in obremenitvena testiranja.

Zdravniki

prim. asist. mag. Igor Bizjak

dr. Urška Bregar

asist. dr. Jana Bremec

asist. dr. Jana Bremec

Študij medicine je z odličnim uspehom zaključila na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, specialistični izpit iz dermatovenerologije pa je opravila s pohvalo. Zaposlena je na Dermatovenerološki kliniki v UKC Ljubljani, od leta 2016 pa pogodbeno sodeluje tudi z Diagnostičnim centrom Bled.

Njena ožja področja dela so dermatoonkologija, dermatokirurgija in splošna dermatologija. Na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, smer Biomedicinska tehnologija, je leta 2018 po uspešnem zagovoru doktorske disertacije pridobila naziv doktorica znanosti. 

Med specializacijo je znanja in izkušnje pridobivala na kongresih in tečajih v tujini in Sloveniji. Leta 2015 je mesec dni svoje znanje izpopolnjevala pri svetovno znanem dermatovenerologu Joseju Bernabeu Wittelu v bolnišnici Virgen del Rocio v Seviliji.

Tomi Bremec

Igor Dražić

prim. dr. Ivan Ferkolj

prof. Matjaž Fležar

Matjaž Fležar ima 30-letne izkušnje na področju zdravljenja pljučnih bolnikov. Njegova specialnost je diagnostika pljučnih bolezni (vodi oddelek za respiratorno funkcijsko diagnostiko Klinike Golnik), cistična fibroza, obstruktivne bolezni pljuč (astma in kronična obstruktivna pljučna bolezen – KOPB), motnje dihanja v spanju in medicina spanja (na Kliniki Golnik je leta 1996 ustanovil in dolga leta vodil prvi slovenski laboratorij za obravnavo motenj dihanja v spanju).

Kot redni profesor je delno zaposlen tudi na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. V mednarodnem prostoru je velikokrat vabljen kot predavatelj na področju astme, KOPB, cistične fibroze, medicine spanja in pljučne fiziologije, član posvetovalnih odborov pri razvoju novih zdravil na evropskem in svetovnem nivoju in avtor številnih člankov na to temo.

Massimo Gatto

Massimo Gatto je medicino študiral v Palermu v Italiji, specializacijo iz urologije je opravil v Hannovru v Nemčiji. Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje od leta 2007. Pričel je na Bledu, danes dela tudi v Podružnici Ljubljana. Ukvarja se z zunajtelesnim drobljenjem ledvičnih kamnov, kamnov sečil in sečevodov – ESWL, preventivnimi urološkimi pregledi in splošno urološko diagnostiko, kamor vključujemo ultrazvok urinskega trakta, endoskopsko diagnostiko – cistoskopijo, retrogradno ureterografijo, vstavitev stenta pred ESWL, ultrazvočno vodeno punkcijo prostate in andrologijo.   

Andrej Gruden

Zlatko Iternička

Primož Jovan

Luka Klemen

Ivan Kos

asist. dr. Nina Kovačević

Dr. Nina Kovačević je bila rojena v Ljubljani leta 1985. S pohvalo je diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2010. Nadaljevala je s specializacijo s področja ginekologije in porodništva ter istočasno vpisala doktorski študij. Raziskovala je vlogo imunskih celic pri razvoju endometrioze. Leta 2013 je uspešno zagovorila doktorsko nalogo z naslovom Vloga regulatornih limfocitov T pri endometriozi. Kmalu za tem je postala asistentka na Katedri za ginekologijo in porodništvo, Medicinske fakultete v Ljubljani. Tekom šolanja se je udeležila številnih domačih in mednarodnih kongresov, kjer je bila tudi predavateljica. Specializacijo je končala leta 2016 in se nato zaposlila v Porodnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj, danes pa je zaposlena na Onkološkem inštitutu Ljubljana.

Znanje želi še posebej izpopolnjevati s področja reproduktivne medicine in endoskopskih posegov.

prim. Boštjan Lavrenčak

Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje od leta 1993 kot specialist otorinolaringolog. Opravlja celoten pregled ušes, nosu, žrela in grla. Po svojih dolgoletnih izkušnjah svetuje in pregledane paciente po potrebi usmerja na potrebne diagnostične preiskave v specializirane zdravstvene ustanove.

prim. Jurij Leskovar

S Centrom sodeluje od januarja 2014 in opravlja strokovno delo specialista urologa v specialistični urološki ambulanti podružnice v Ljubljani. V svoji dolgoletni praksi  je spoznal,  da je bistveno prisluhniti pacientovim težavam in svetovati, kako jih najhitreje in najbolj učinkovito odpraviti. V okviru celotne urološke problematike se je še posebej posvetil  področju funkcionalnih motenj sečnega mehurja.  Pri vsem svojem delu zagovarja  celosten pristop do pacientovega zdravja in priporoča sodobne korake k ohranjanju  le- tega.

Miljenko Lovrić

Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje, kot zunanji sodelavec, od leta 2005, in sicer kot specialist ortoped. Opravlja ortopedske preglede, posvete, ortopedsko zdravljenje, sodeluje tudi pri preventivnih pregledih, saj je tovrsten pregled del ustaljenega programa. 

prim. dr. Robert Marčun

Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje od leta 2006. Ukvarja se z zdravljenjem in ambulantnim spremljanjem pljučnih in srčnih bolnikov, izvaja neinvazivno kardiološko in pulmološko diagnostiko. Osnovni preiskavni metodi sta mu ultrazvok srca in obremenilno testiranje.

Olivera Pećanac

prim. mag. Venčeslav Pišot

S svojimi strokovnimi izkušnjami  na področju ortopedske diagnostike in operative, pridobljenimi med dolgoletnim delom v Ortopedski bolnišnici Valdoltra, pacientom po kliničnem pregledu in ugotovljeni diagnozi svetuje dodatne preiskave ter potrebno konzervativno ali operativno zdravljenje.

Matjaž Pustovrh

Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje od leta 2015. Izvaja diagnostiko in zdravljenje bolezni ščitnice v skladu z najnovejšimi medicinskimi spoznanji.

Klemen Ravnihar

Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje od leta 2013 dalje na področju ortopedije. Pretežno se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem obolenj in poškodb mišičnoskeletnega sistema ter s športnimi poškodbami. V Centru opravlja ambulantne terapevtske ukrepe v okviru ortopedskih ambulant, sicer pa redno izvaja artroskopske ortopedske operacije in operacije za vstavitev umetnih sklepov.

Anže Resman

Anže Resman

Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomiral leta 2009 in v letu 2010 začel s specializacijo iz interne medicine, ki jo je uspešno zaključil konec leta 2016. Vse čas specializacije je bil usmerjen v gastroenterologijo, kjer se želi udejstvovati tudi v prihodnje. Znanje želi poglabljati na področju celotne gastroenterologije, še posebej pa ga zanima endoskopska diagnostika in terapija. Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje od leta 2017.

doc. dr. Martina Ribič-Pucelj

V Diagnostičnem centru Bled dela od leta 2000, in sicer po pogodbi, ker je redno zaposlena na Ginekološki kliniki UKC v Ljubljani. Je specialistka ginekologije in porodništva, doktorica znanosti in docentka za področje ginekologije in porodništva. V DC Bled opravlja preventivne preglede (ginekološke preglede, odvzeme brisa materničnega vratu), ultrazvočno diagnostiko, svetovanje pri zdravljenju različnih ginekoloških težav, zlasti neplodnosti, endometrioze in nenormalnih krvavitev iz maternice, ter izdaja druga mnenja.

Je članica glavnega odbora Evropskega združenja za ginekološko endoeskopijo (ESGE) in Mednarodnega združenja za ginekološko endoeskopijo (ISGE) ter članica Svetovnega združenja za endometriozo.

Ksenija Šimnovec

V Diagnostičnem centru Bled je honorarno zaposlena od leta 2008. Opravlja ortopedske preglede, napotuje na nadaljnje preiskave, aplicira blokade in svetuje, kako zdravo živeti. Bolnike, ki potrebujejo operacijo, pa kasneje operira v Splošni bolnišnici Jesenice. Podrobneje se ukvarja s poškodbami in boleznimi rame in kolena ter športnimi poškodbami. Leta 2006 je kot soavtorica sodelovala pri izdaji knjige Tekaški trener, kjer je podrobneje opisala poškodbe pri teku.

mag. Srečko Štepec

asist. dr. Lovro Suhodolčan

Gimnazijo Celje-Center je leta 2000 zaključil kot zlati maturant. Med študijem na Medicinski fakulteti v Ljubljani je prejel Prešernovo nagrado. Leta 2007 je opravil strokovni izpit in leta 2008 pričel s specializacijo iz ortopedske kirurgije, ki jo je opravil s pohvalo leta 2014. Nato se je zaposlil na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana. Leta 2013 je pridobil naziv dr. znanosti in naziv asistent na Katedri za ortopedijo Medicinske fakultete v Ljubljani.

Kot asist. dr. je aktiven pri izvajanju vaj za študente medicine, redno objavlja članke s področja ortopedske patologije in predava na ortopedskih kongresih.

Zaposlen je na oddelku za kirurgijo hrbtenice, Ortopedske klinike UKC Ljubljana. Njegovo osnovno področje je patologija hrbtenice, obravnava pa tudi bolnike z deformacijami stopala in gležnja. Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje od leta 2014.

Brigita Švab

Še pred specializacijo iz splošne kirurgije je posvečala veliko časa diagnostiki in zdravljenju obolenj arterij in ven. Po specializaciji je odšla za nekaj mesecev na dopolnjevanje znanja iz žilne kirurgije v Houston, na Texas Hearth Institute. Spoznala je sodobni način pristopa k pacientom z žilnim obolenjem. Leto kasneje je z istim namenom obiskala še Maastricht. Pridobila je veliko znanja, ki ga je vnesla v delo v bolnišnici. Leta 2008, ko se je pričela ukvarjati največ z obolenjem ven, je nastopila samostojno pot. Pričela je zdraviti tudi s sodobnim znotrajvenskim pristopom, najprej z lasersko metodo, zadnje leto pa tudi s Clarivenom. Ukvarja se predvsem s celotno potjo od postavljanja diagnoze do različnih načinov zdravljenja obolenj povrhnjih ven.

Zdravko Tošović

Zdravko Tošović

V Diagnostičnem centru Bled se od leta 2003 ukvarja z gastroenterologijo z endoskopsko diagnostiko (gastroskopije, koloskopije) in ultrazvočno diagnostiko (običajni ultrazvok, endoskopski ultrazvok in ultrazvočno vodene punkcije) ter zdravljenjem. Je izredno strokoven in zagnan specialist za endoultrazvok. Veliko časa in pozornosti posveča prav razvoju endoskopskega ultrazvoka v gastroenterologiji.

Željko Vidaković

Z Diagnostičnim centrom Bled sodeluje od leta 2005 in zanje opravlja delo v urološki praksi.

David Žižek

prof. dr. Oskar Zupanc

Zdravniki

Andreja Širca Čampa

Andreja Širca Čampa z Diagnostičnim centrom Bled kot klinični dietetik sodeluje od leta 2016. Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, ki je začetna znanja s področja prehrane pridobila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Specifična znanja dietoterapije pa z dolgoletnim delom na Pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer je vodja Službe za nutricionistiko, dietoterapijo in bolniško prehrano.

Ima bogate izkušnje na področju dietne prehrane pri sladkorni bolezni, celiakiji, alergijah, debelosti, kroničnih ledvičnih obolenjih, črevesnih obolenjih, kot tudi na specifičnih področjih prehrane onkološkega bolnika, pri prirojenih motnjah metabolizma in motnjah hranjenja. Je avtorica in soavtorica številnih strokovnih del. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×