Preventivni pregledi

Zdravje je osnovna človekova vrednota. Posamezniku omogoča aktivnost in samostojnost, ki sta ključni za njegovo blagostanje in kakovost bivanja.

Naše poslanstvo je strokovno, zaupno in prijazno zdraviti bolne ter preprečevati zdravim, da bi zboleli. Ljudem želimo omogočiti, da se, namesto težavam in boleznim, posvetijo uživanju življenja. S preventivnimi (t. i. managerskimi) zdravstvenimi pregledi Diagnostičnega centra Bled je pot do zdravja krajša in prijaznejša.

Naročite se na pregled Podarite darilni bon
  • Priporočljivo za osebe po 40. letu
  • Priporočljivo pri specifičnih družinskih anamnezah
  • Pravočasno odkrivanje obolenj
  • Celostna obravnava preiskovanca
  • Vse preiskave na enem mestu
  • Strokovna izvedba preiskav
  • Poudarek na zgodnji diagnostiki bolezni srca in ožilja ter nekaterih rakavih obolenj
  • Celostna obravnava preiskovanca

Vrste preventivnih pregledov

Komu so namenjeni

Preventivni zdravstveni pregledi so namenjeni vsem, ki skrbite za svoje zdravje.

Zaradi stresnega načina življenja so vodilni in vodstveni kadri še toliko bolj izpostavljeni dejavnikom tveganja za najrazličnejša obolenja. Prav zato zdravniki priporočajo, da prvi preventivni pregled opravijo pri štiridesetih letih.

Preventivni zdravstveni pregled (pogosto je poimenovan tudi kot managerski pregled) je posebej priporočljiv pri vseh, ki imajo družinsko obremenitev (kadar je za določenim obolenjem že zbolel ožji član družine). V takšnih primerih je preventivni zdravstveni pregled dobro opraviti že pred štiridesetim letom.

Kontrolne preglede svetujemo glede na predhodne ugotovitve. Če zdravnik specialist, na osnovi izvidov, tako presodi, lahko pri ponovnih pregledih nekatere preiskave tudi izpustimo.

Zakaj jih priporočamo

Preventivni zdravstveni pregledi so sklopi priporočljivih preiskav, ki jih opravijo zdravniki specialisti. Njihov cilj je odkriti morebitna začetna obolenja, ki jih sami ne moremo opaziti, saj nam v začetni fazi navadno še ne povzročajo težav. Nekatera obolenja se lahko razvijajo tudi deset let, preden se pojavijo prvi očitni znaki bolezni. Ko znaki nastopijo, je za preventivo prepozno, zdravljenje pa je bolj zapleteno in manj učinkovito. Le s preventivnimi zdravstvenimi pregledi lahko dovolj zgodaj preprečimo razvoj bolezni oziroma bolezen pozdravimo.

Pri izvajanju preventivnih zdravstvenih programov se zdravniki osredotočajo predvsem na dejavnike tveganja, ki lahko pripeljejo do bolezni srca in ožilja ter nekaterih najpogostejših oblik rakavih obolenj. Namen preventivnih pregledov je ravno v odkrivanju obolenj, ki ne kažejo očitnih znakov in jih lahko odkrijemo le z diagnostičnimi preiskavami.

Stranke o nas

Bila sem na preventivnem pregledu v Ljubljani. Vse pohvale osebju, organizaciji, vzdušju, najboljši ste.

(Preiskovanka, januar 2021)


Vrhunsko, organizacijsko, človeško, strokovno! Hvala celotni ekipi Diagnostičnega centra Bled.

(Preiskovanec, junij 2019)


Iskreno se vam zahvaljujem za strokovnost, prijaznost in vzdušje, ki ga Diagnostični center Bled zagotavlja pacientom. Vse je na vrhunskem nivoju, za zgled vsaki ustanovi. Nisem se počutil kot pacient, temveč kot član prijazne družine. Najlepša hvala celotnemu osebju, ki opravlja svoje delo privrženo.

(Preiskovanec, april 2017)


Po kar nekaj preventivnih pregledih po Sloveniji sem končno našel tisto, kar sem si vedno želel. Temeljit in celovit pregled, lahko bi rekel pravi 'človeški servis'. Hvala za vašo prijaznost in strokovnost ter odličen odnos do pacientov od prav vseh zaposlenih. Z veseljem in zaupanjem se bom vračal v vaš Center.

(Preiskovanec, februar 2002)


Cenjeni kolektiv Diagnostičnega centra Bled! Še nobena zdravstvena ustanova me ni tako prijazno sprejela in me s svojim pristopom do pacienta navduševala čisto do konca pregleda. V vseh pogledih ste se trudili, mi podrobno razložili potek pregleda, vzroke mojih zdravstvenih težav ter mi skrbno svetovali, kako najbolje naprej. Do mene je bilo celotno osebje nadpovprečno prisrčno. Tega nam sicer zelo primanjkuje! Za to izkušnjo se vam toplo zahvaljujem in vam želim še nadaljnje delovne uspehe!

(Preiskovanka, julij 2009)


Odlična organizacija dela. Vse se odvija po fazah, kontinuirano, ažurno, pa vseeno brez nepotrebne naglice in histerije. Nekateri pregledi sicer niso najbolj prijetni, toda ob prijaznem osebju in prijaznih odnosih celotnega kolektiva tudi manj prijetne preglede lažje prestajamo. Poglobljen strokovni pristop je ustvaril moje mnenje: »Če kje in kdaj odkrijejo obolenje, je to v Diagnostičnem centru Bled.«

(Preiskovanec, september 2010)


V času bivanja v vašem Centru sem vam zaupal svoje največje bogastvo – svoje zdravje. Pregledali ste ga, mi dali podatke in prerez stanja ter napotke za njegovo ohranjanje, vzdrževanje in revitalizacijo. Iskreno sem vam hvaležen, ker ste to opravili z visoko mero strokovnosti in toplino človeške prijaznosti. Iskrena hvala vsem vam. Z odličnim spoštovanjem!

(Preiskovanec, november 2010)


Še na dopustu niso tako prijazni kot tukaj. Hvala za prijaznost in spodbudo. Marsikje bi se morali zgledovati po tej ustanovi. Ostanite takšni kot ste, ljubeznivi, topli in človeški!

(Preiskovanka, julij 2011)


Spoštovani!
Lepa hvala za profesionalen pregled in odnos do bolnikov – pacientov. Ob obisku v taki ustanovi človek pridobi zaupanje in upanje v slovensko zdravstvo. Hvala, veliko uspehov in predanosti delu vam želim še naprej.

(Preiskovanka, februar 2013)


V imenu celotne ekipe našega podjetja, ki je opravila preventivni pregled v vašem Diagnostičnem centru na Bledu, se vam zahvaljujemo za izjemno strokovnost, pripravljenost, angažiranost, prijaznost in za čudovit sprejem ter obravnavo. Zahvala vam in prav vsem vašim strokovnim sodelavcem, udeleženim na pregledu. Vsekakor je vaša ustanova vredna najboljšega priporočila.

(Preiskovanka, april 2014)


Zakaj izbrati naše programe?

Strokovnost

Naši zdravniki so vrhunski strokovnjaki. S stalnim izobraževanjem doma in v tujini ter s pomočjo najsodobnejše medicinske opreme nenehno sledijo razvoju v zdravstvu in diagnostiki. Prenos znanj in izkušenj (tudi z izmenjavo mnenj o težje rešljivih zdravstvenih primerih in novih dognanjih) poteka sistemsko, na dnevni ravni. Širok nabor lastnih zdravnikov specialistov zagotavlja visoko strokovnost in širino ponujenih storitev.

Celostna obravnava preiskovanca

Po začetnem temeljitem pogovoru zdravnika specialista s preiskovancem opravimo več različnih preiskav. Tako lahko z veliko gotovostjo postavimo najbolj jasno diagnozo ali ovržemo sum na resno obolenje. Celostna obravnava, poleg razširjenih preiskav krvi, rentgenskih in ultrazvočnih pregledov, obsega še endoskopske preiskave. Z njimi temeljito pregledamo predvsem delovanje srca in ožilja, prebavnega sistema, sečil ter stanje skeleta in kostne gostote. Druge preiskave opravimo po potrebi, če zdravnik med poglobljenim pogovorom s preiskovancem oceni, da so potrebne.

Na podlagi analize slovenskega trga ugotavljamo, da v obeh paketih preventivnih pregledov ponujamo večje število preiskav in s tem bolj celostno obravnavo vsakega posameznika kot drugje.

Celostni pregled vključuje tudi gastroskopijo in koloskopijo

Smo prvi v Sloveniji, ki smo, v sklopu preventivnih zdravstvenih pregledov, začeli opravljati tudi gastroskopijo in koloskopijo. Še danes smo med redkimi, ki ti dve endoskopski preiskavi vključujemo v Celostni preventivni pregled. Z njima lahko odkrijemo skrite spremembe na prebavnih organih, ki jih drugače ni mogoče odkriti. Pri gastroskopiji določamo status bakterije Helicobacter pylori, ki povzroča rano na želodcu ali dvanajstniku in je lahko rakotvorna. S koloskopijo iščemo prekancerogene spremembe, saj je prav rak na debelem črevesju med najnevarnejšimi in najpogostejšimi oblikami raka s smrtnim izidom.

Prijaznost in skrb za preiskovanca

Diagnostični center Bled smo ljudje – zaposleni, ki tukaj delamo. Naš odnos do bolnikov temelji na osebnem pristopu, individualni obravnavi, prijaznosti in ustrežljivosti. Zavedamo se, kako težko je preiskovancu med preiskavami, zato mu vseskozi stojimo ob strani, mu pomagamo in nudimo človeško toplino. Vzdušje v našem Centru je zelo prijetno, pozitivno in nebolnišnično. Skrb za pacienta prevzemamo vsi: od administratorjev in sester do zdravnikov.

Vse preiskave na enem mestu

Vse preiskave opravimo na enem mestu, zato preiskovancem ni treba obiskovati različnih zdravstvenih ustanov. Sodobna medicinska oprema nam omogoča, da kar najhitreje pridemo do jasnih izvidov.

Tradicija

V Diagnostičnem centru Bled opravljamo preventivne zdravstvene preglede že od leta 1993. Do danes smo jih opravili že več kot 7.000.

Milina narave na Bledu in prijazno okolje mesta Ljubljane

Diagnostični center Bled leži v idiličnem okolju na Bledu, tik ob zdraviliškem parku in ob sprehajalni poti okrog jezera. Na Bledu je preiskovanec nastanjen v klimatizirani sobi s kopalnico, z balkonom, s telefonom, televizijo in z dostopom do interneta. V naši restavraciji Labod zagotavljamo odlično prehrano.

Enota v Ljubljani se nahaja v samem centru glavnega mesta – v Vili Urbana, ki je z javnim prevozom lahko dostopna tudi starejšim. Parkirna hiša pod objektom omogoča udobno parkiranje osebnih vozil. Na lokaciji nudimo najsodobnejše standarde za izvajanje medicinskih postopkov. S tem smo zagotovili prijetno počutje tako pacientom kot osebju.

Pogosta vprašanja

Naročanje

Kako se naročim na preventivni pregled?

NAROČITE SE TUKAJ

Vprašanja in rezervacije terminov

Za dodatna pojasnila in rezervacije terminov za preventivne preglede (Celostni, Temeljni Plus, Ženski) se obrnite na:

Rada Jovanović: 
T: 04 292 70 41
E: rada.jovanovic@dc-bled.si

Za rezervacijo terminov usmerjenih preventivnih pregledov (gastroenterološkega, kardiološkega in urološkega preventivnega pregleda) se obrnite na:

Sabina Hostnik: 
T: 04 579 84 13, M: 041 644 008
E: sabina.hostnik@dc-bled.si

Rezerviran termin pregleda in naročilo pregleda potrdite na naročilnici, ki vam jo bomo poslali. Naročilnico pošljite po elektronski pošti ali po klasični pošti, na naslov Diagnostični center Bled, Pod skalo 4, 4260 Bled. Povpraševanje nam lahko pošljete tudi preko spletnega obrazca, mi pa se vam bomo oglasili v najkrajšem možnem času. Spletni obrazec >>

Splošno

Kje in kdaj potekajo preventivni pregledi?

Preventivni zdravstveni pregledi se izvajajo na naših dveh lokacijah: na Bledu (Pod skalo 4, 4260 Bled), v objemu čudovitega naravnega okolja, in v Ljubljani (Barvarska steza 4, 1000 Ljubljana), v prijaznem delu centra mesta.

Celostne preventivne preglede izvajamo na Bledu. Izvedemo jih v dveh dneh. Na pregled pridete v ponedeljek zjutraj, končate pa ga v torek v popoldanskih urah.
Celostni preventivni pregled se lahko izjemoma, po predhodnem dogovoru, izvaja tudi ob koncu tedna. Preventivni programi ob koncu tedna so namenjeni skupinam najmanj osmih preiskovancev, ki zaradi narave svojega dela, pregledov ne morejo opraviti med delovnim tednom. Ti programi se pričnejo v petek zjutraj in zaključijo v soboto v popoldanskih urah oz. po zaključnem razgovoru z zdravnikom.

Temeljni Plus preventivni pregled se izvaja ob četrtkih v enoti v Ljubljani. Pri nas se oglasite v četrtek dopoldan. Program se zaključi ob približno 19.00 uri in poteka po urniku, s katerim vas seznanimo ob prihodu v naš Center. Izjemoma lahko Temeljni Plus preventivni pregled opravite tudi na Bledu, kjer se zglasite v ponedeljek zjutraj, pregled pa zaključite okrog 19.00.

Gastroenterološki preventivni pregled izvajamo ob dogovorjenih terminih na Bledu, kjer preiskave lahko opravimo ambulantno in se na preiskavo po navodilih pripravite sami doma, lahko pa tudi hospitalno. V tem primeru se pripravljate pri nas.

Kardiološki preventivni pregled izvajamo ob dogovorjenih terminih na Bledu, v enoti Ljubljana in novomeški enoti Medi Cons.

URE SO OKVIRNE. NATANČNO URO PRIHODA BOSTE DOBILI OB POTRDITVI TERMINA.

Za dobro počutje med preiskavami naj bodo vaša oblačila udobna. S seboj prinesite svojo najnovejšo zdravstveno dokumentacijo (NE kartona vašega osebnega zdravnika). Na preglede pridite tešči. Za preiskave na Bledu s seboj prinesite pribor za osebno nego, pižamo, trenirko in športne copate.

V primeru, da na dogovorjeni termin ne morete priti na pregled, nas o tem obvestite čim prej. V primeru, da pregled odpoveste v manj kot 14 dneh pred predvidenim prihodom, vam bomo nov termin ponudili po plačilu predračuna za naročeni pregled.

Ob zaključnem pogovoru vam zdravnik specialist internist, na podlagi analize vseh izvidov, predstavi zdravstveno stanje in priporočila za nadaljnjo obravnavo. Morebitne kontrolne preglede lahko opravite tako na Bledu kot v Ljubljani. V primeru potrebe po kirurškem posegu vas napotimo v najprimernejšo ustanovo.

Preventivne preglede izvajajo zdravniki, specialisti in vrhunski strokovnjaki z večletnimi izkušnjami. Večina zdravnikov je redno zaposlenih v Diagnostičnem centru Bled, kar je nedvomno naša velika prednost.

Nekatere preglede izvajajo drugi priznani vrhunski specialisti, ki v našo ustanovo prihajajo ambulantno (ginekolog, kardiolog, tireolog, ortoped). 

Vse zdravstvene preglede in preiskave pri nas opravljajo zdravniki specialisti, ki preiskovancem namenijo dovolj časa za pogovor o zdravstvenem stanju.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×