Pogosta vprašanja

Namestitev

Kaj potrebujem ob sprejemu v Diagnostični center Bled?

Ob sprejemu v naš center ali ob specialističnem ambulantnem pregledu je s sabo treba prinesti naslednje stvari:

 • zdravstveno izkaznico,
 • veljaven osebni dokument,
 • seznam specifičnih vprašanj, ki jih imate, pa se jih morda ob prihodu ne boste spomnili,
 • zdravstvene dokumente/izvide o predhodnih zdravljenjih oziroma zdravnikovih napotkih (npr. odpustnice, laboratorijske izvide, rentgenske slike).

V primeru, da boste pri nas tudi bivali, vam svetujemo, da s sabo prinesete še:

 • pižamo ali spalno srajco,
 • haljo, copate,
 • zobno krtačko in pasto ter druge toaletne potrebščine,
 • brivnik in brivske pripomočke,
 • zdravila, ki jih jemljete,
 • pripomočke za kratkočasje: knjige, revije, križanke,
 • manjšo količino denarja (za nastanitev je treba doplačati 10 evrov na dan, in to tudi, če vam bomo preiskave opravili na napotnico), 
 • kontaktno številko najbližjih sorodnikov.

Kopalno brisačo, toaletni papir in ostale pripomočke vam bomo priskrbeli mi.

Po prihodu v naš Center vas bomo namestili v dvoposteljno sobo, ki si jo boste delili z naključno izbranim pacientom istega spola. Vse sobe so klimatizirane in opremljene s televizijo in manjšo mizico, nočno omarico ter večjo omaro, kamor boste lahko pospravili obleke in osebne pripomočke. Poleg dnevnega prostora z ležiščem vam je na voljo tudi balkon. V vsaki sobi je kopalnica z banjo in straniščem ter vsemi osnovnimi toaletnimi pripomočki (kopalna brisača, toaletni papir).

V primeru, da k nam pridete na ambulantni pregled, v sobo ne boste nameščeni in boste po preiskavi lahko odšli domov.

Prosimo, da s seboj ne prinašate dragocenosti, nakita ali večjih vsot denarja. Če je to neizogibno, vam svetujemo, da denar in predmete večje vrednosti deponirate na recepciji. Popisali jih bomo, jih spravili v sef in vam izročili potrdilo. Za krajo in izgubo osebnih predmetov ne odgovarjamo.

Po končanih pregledih se bo z vami pogovoril zdravnik, prejeli boste tudi odpustno pismo. O tem, kaj smo ugotovili pri preiskavah, bomo obvestili vašega osebnega zdravnika (če ste prišli na pregled z e-napotnico). Običajno lahko pričakujete, da boste na dan odpusta domov odšli zgodaj popoldne, kadar pa imate na dan odpusta predvidene preiskave v kasnejših urah, pa se bo ura odpusta premaknila na pozne popoldanske ure.

V primeru izpolnjevanja zdravniških kriterijev in kriterijev oddaljenosti ter na prošnjo vašega zdravnika, bomo za vas organizirali prevoz z rešilnim avtomobilom.

Zdravnik, ki vam je v Centru opravil preiskavo, bo pisal vašemu osebnemu (splošnemu) zdravniku ter mu pojasnil do kakšnih ugotovitev o vašem zdravstvenem stanju je med pregledom prišel (diagnoza).

Pred odhodom:

 • na recepciji dvignite odpustno pismo (odpustnico), ki ga bo po pošti prejel tudi vaš osebni zdravnik,
 • vrnite ključ sobe,
 • prosite za gotovino in dragocenosti, ki ste nam jih izročili v varstvo,
 • poravnajte doplačilo za bivanje (10 € na dan) ter račun za telefon. 
Naročanje

Kako se naročim na pregled v Diagnostičnem centru Bled (Bled, Ljubljana, Novo mesto)?

Na specialistični pregled v Diagnostičnem centru Bled se lahko naročite tako z e-napotnico osebnega ali drugega napotnega zdravnika kot tudi samoplačniško. Prosimo, da si o načinih naročanja preberete TUKAJ.

Naročniška služba je dosegljiva vsak delovnik med 8. in 13. uro.

Diagnostični center Bled je ob sobotah, nedeljah in praznikih zaprt.

V primeru, da na specialistični pregled ne morete priti ob dogovorjenem terminu in bi ga želeli prestaviti, vas prosimo, da nas o tem čim prej obvestite po elektronski pošti info@dc-bled.si ali pokličete v naročniško službo Diagnostičnega centra Bled, kjer ste se dogovorili tudi že za predhodni termin.

Naročniška služba je dosegljiva vsak dan med 8. in 13. uro.

Diagnostični center Bled je ob sobotah, nedeljah in praznikih zaprt.

 Bled, Novo mesto: 04 579 80 00
 Ljubljana: 01 280 46 60

Parkiranje

Kje lahko parkiram (Bled, Ljubljana, Novo mesto)?

Bled
Na Bledu parkiranje neposredno pred Centrom običajno ni mogoče zaradi zelo majhnega števila parkirnih mest, ki so nam na voljo. Zato vas prosimo, da parkirate na javno dostopnih parkiriščih na Bledu. Tam je parkiranje plačljivo in po večini časovno omejeno na dve uri. Če imate možnost, vam svetujemo, da vas na pregled pripeljejo vaši svojci.

Za obiske, daljše od dveh ur, lahko parkirate na parkiriščih s časovno neomejenim parkiranjem. Najbližje parkirišče s časovno neomejenim parkiranjem je ob pokopališču oz. šoli na Seliški cesti. Parkiranje je plačljivo.

Ljubljana
V Ljubljani lahko parkirate v neposredni bližini našega Centra, in sicer v parkirni hiši Kapitelj, iz katere je z dvigalom tudi neposreden dostop do našega Centra. Parkiranje v garažni hiši je zaradi dostopa primerno tudi za invalide. Parkiranje je plačljivo.

Novo mesto
V Novem mestu lahko parkirate v parkirni hiši poslovne stavbe, v kateri se nahajajo ambulante, in sicer v 2. etaži, od kjer je tudi neposreden dostop do ambulant.

Plačilo

Kdaj plačam račun storitev, če pregled opravljam samoplačniško?

Če pregled opravljate samoplačniško, ga po opravljeni storitvi plačate v specialistični ambulanti, in sicer z gotovino ali s plačilnimi karticami. Sprejemamo naslednje plačilne kartice:

 • BA
 • Maestro
 • Visa
 • Mastercard
 • Karanta
 • Diners
 • Activa

Splošno

Kje lahko oddam svoje pohvale ali pritožbe v zvezi z obravnavo v centru?

Vaše mnenje glede našega dela je zelo dobrodošlo, saj nam pomaga, da za naše paciente poskrbimo čim bolj celovito in kakovostno ter tako prispevamo k večjemu zadovoljstvu vseh, tako pacientov kot zaposlenih.

Včasih pa vendarle lahko pride do nesporazuma ali pa nezadovoljstva z našim delom, o katerem bi nas radi obvestili.

V primeru, da boste imeli v času bivanja pri nas pripombo, predlog ali pritožbo glede katerega koli vidika našega dela, vas prosimo, da nam to sporočite ustno ali pisno na naslov Diagnostični center Bled, Pod skalo 4, 4260 Bled (kontaktna oseba: Marinka Krumpestar, glavna medicinska sestra). Vašo pritožbo bomo poskušali rešiti v najkrajšem možnem času.

Natančnejše informacije si lahko preberete tukaj.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×