Terapija z vodno paro Rezūm je pomagala že 100 pacientom

23 januarja, 2023

Urolog Borut Gubina najizkušenejši urolog, ki izvaja terapijo Rezūm, v regiji

V urološki ambulanti Diagnostičnega centra Bled smo kot prvi v Sloveniji leta 2021 pričeli izvajati varno in učinkovito terapijo Rezūm, s katero se uspešno zmanjšuje prostato na minimalno invaziven način z vodno paro. Pacienti zato ne potrebujejo zdravil za zmanjševanje prostate ali operacije za odpravo težav. Gre za kratek, ambulantni poseg, ki ga izvede specialist urolog v svoji ambulanti.

Terapijo v Diagnostičnem centru Bled izvaja Burut Gubina, dr. med., specialist urolog, ki se je za uporabo te metode izobrazil v učnem centru Boston Scientific. Diagnostični center Bled je z uvedbo metode postal referenčni center za Rezūm, tik pred zaključkom leta 2022 pa je Borut Gubina prejel tudi posebno priznanje Rezūm Expert User in je tako najizkušenejši urolog, ki izvaja terapijo Rezūm v celotni regiji. Uspešno smo v Diagnostičnem centru Bled izvedli že več kot 100 terapij.

Več o terapiji Rezūm si lahko preberete tudi na naši spletni strani ali pa v brošuri, kjer je natančno razloženo, komu je terapija namenjena, kako poteka in kaj lahko pacienti pričakujejo po njej.

Enota DC Bled
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×