Alergologija

Alergologija

V Alergološki ambulanti Diagnostičnega centra Bled obravnavamo odrasle paciente s prebavnimi težavami, ki so posledica neželenih reakcij na hrano. Naša ambulanta je edina alergološka ambulanta v slovenskem okolju, ki je del gastroenterološkega centra. Bogate izkušnje z obeh področij nam pomagajo hitro prepoznati in ustrezno zdraviti različne alergijske bolezni prebavil in druge oblike prehranskih preobčutljivosti.

Poleg alergij so pomembno področje našega dela tudi nealergijske preobčutljivosti kot sta npr. laktozna intoleranca in celiakija.

V zadnjih desetih letih je bilo v Alergološki ambulanti Diagnostičnega centra Bled obravnavanih več kot 500 pacientov s celiakijo in še vsaj trikrat toliko pacientov z verjetno neceliakijsko glutensko senzitivnostjo. Smo eden izmed vodilnih slovenskih centrov za obravnavo pacientov z neprenašanjem glutena.

Opravili smo tudi prek 2000 vodikovih dihalnih testov pri pacientih z domnevno laktozno intoleranco ali malabsorpcijo fruktoze.

V dvajsetih letih delovanja smo pomagali več kot 10.000 pacientom z različnimi težavami.

V preteklih letih smo sodelovali s številnimi mediji, tako strokovnimi kot poljudnimi, in spregovorili o prehranskih alergijah, celiakiji, laktozni intoleranci … 

Naše preiskave s področja Alergologije

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×