Gastroenterologija

Gastroenterologija

Gastroenterologija je veda, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni prebavil – požiralnika, želodca, črevesja, jeter in trebušne slinavke.

Bolezni prebavil zavzemajo pomemben delež obolenj med prebivalstvom. Način prehranjevanja, tempo življenja, stresne situacije, okolje, v katerem živimo in delamo, ter nenazadnje dedne obremenitve, so tisti pomembni dejavniki, ki lahko usodno vplivajo na nastanek in razvoj bolezni prebavil. Naše preiskave niso namenjene le odkrivanju in zdravljenju, ampak v vse večji meri tudi preventivi oz. preprečevanju razvoja in zgodnjemu odkrivanju bolezni.

Gastroenterološka dejavnost je začetna, temeljna in najobsežnejša dejavnost Diagnostičnega centra Bled. Še posebno pozornost namenjamo endoskopskim preiskavam prebavil in različnim endoskopskim posegom.

V gastroenteroloških ambulantah izvajamo v sklopu endoskopskih posegov tudi endoskopsko odstranjevanje tujkov, endoskopsko sklerozacijo želodca ali črevesa, elektrokoagulacijo črevesa, endoskopski ultrazvok, endoskopsko ultrazvočno punkcijo. Izvajamo tudi zahtevnejše operativne endoskopske posege.

Oblikovali smo tudi samoplačniški Gastroenterološko usmerjeni preventivni pregled, ki vključuje več preiskav. Priporočamo ga kot preventivo in tudi ob pojavu težav s prebavili. Več o preventivnem pregledu si lahko preberete TUKAJ.

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×