Urologija

Urologija

Urologija je veda, ki se ukvarja z boleznimi sečil in moškega spolovila. Najpogosteje obravnava predvsem paciente s težavami s prostato, mehurjem, ledvičnimi kamni in tumorji sečil.

Urološka dejavnost Diagnostičnega centra Bled sestoji iz hospitalnega dela, kjer se ukvarjamo z zunajtelesnim drobljenjem kamnov v ledvicah in sečevodih, ter ambulantnega dela, namenjenega splošni urološki diagnostiki.

Oblikovali smo poseben samoplačniški preventivni program Zdrava prostata, ki vključuje ključne zdravstvene preglede, s katerimi lahko preverite, kako zdrava je vaša prostata. Namenjen je vsem moškim, ne glede na starost. Več o preventivnem programu si lahko preberete TUKAJ.

Na koga se lahko urološki bolniki poleg zdravnika obrnejo po nasvet?

V Sloveniji obstaja neprofitno društvo uroloških bolnikov, ki deluje za bolnike in jih povezuje. Namen društva je prispevati k uspešnemu zdravljenju in celostni rehabilitaciji uroloških bolnikov, nenehno skrbeti za izboljšanje pogojev zdravljenja, v zvezi s tem razvijati prostovoljno delo in samopomoč, širiti znanje o boleznih sečil in ozaveščati bolnike o njihovih pravicah. Več informacij o društvu je na voljo na njihovi spletni www.dub.si.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×