Prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje

Ste se že kdaj zamislili, kakšne so vaše prehranjevalne navade – kako jeste in kakšno hrano jeste? V današnjem hitrem tempu življenja si marsikdo ne vzame dovolj časa za prehranjevanje, niti temu ne daje veliko pomena. Danes je hrana energijsko prebogata, vsebuje preveč maščob, sladkorja, soli in alkohola ter premalo prehranskih vlaknin in antioksidantov.

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Lokacije, kjer opravljamo prehransko svetovanje

  • Bled | Pod skalo 4, 4260 Bled
Naročite se samoplačniško

Strokovnjaki opozarjajo tudi, da nepravilno prehranjevanje in nezdrav način življenja močno pripomoreta k debelosti, nastanku srčno-žilnih bolezni in motnjam v presnovi maščob, sladkorni bolezni in zvišanemu krvnemu tlaku.

V Diagnostičnem centru Bled veliko pozornosti namenjamo stanjem in boleznim na področju gastroenterologije (veda, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni prebavil – požiralnika, želodca, črevesja, jeter in trebušne slinavke), kamor spadajo tudi prehranske alergije in diabetes ter na področju kardiologije (veda, ki se ukvarja z diagnostiko srčno-žilnih bolezni). Hrana ima velik vpliv na naše življenje.

Pri delu zagovarjamo interdisciplinarni pristop, kjer naši zdravniki specialisti pri obravnavi pacientov sodelujejo tudi s kliničnim dietetikom.

Pacientom nudimo individualno svetovanje o prehrani, pripravo jedilnikov in spremljanje napredka glede na specifične bolezni, kot so presnovni sindrom (sladkorna bolezen), kronična vnetna črevesna bolezen (KVČB), povišan holesterol (hiperholesterolemija), trigliceridemija, debelost, gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB), prehranske alergije in intolerance, razdražljivo črevesje (IBS) ipd.

Pri preventivnih prehranskih svetovanjih boste s kliničnim dietetikom naredili:

  • meritev sestave telesa z napravo InBody,
  • analizo obstoječih prehranjevalnih navad,
  • pripravili individualni trening zdravih prehranjevalnih navad (svetovanje o zdravi varovalni prehrani) in
  • prejeli pisna navodila z načrtom prehranjevanja in gibanja.

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×