Zdravljenje suhe nožnice

Zdravljenje suhe nožnice

Suha nožnica povzroča ženskam številne težave. Odločite se za zdravljenje in zaživite bolj zadovoljno življenje.

SUHA NOŽNICA IN BOLEČI SPOLNI ODNOSI

Nožnica postane suha najpogosteje zaradi pomanjkanja ženskega spolnega hormona estrogena, ki je odgovoren tudi za primerno vlažnost in elastičnost nožnice. Ob njegovem pomanjkanju pride do tanjšanja sluznice nožnice in njene zmanjšane vlažnosti.

Suha nožnica je lahko posledica menopavze, onkološkega zdravljenja, sistemskih bolezni (Sjögrenov sindrom, sistemska skleroza itd.) ali stranski učinek določenih zdravil. Občutijo jo lahko tudi ženske po porodu in med dojenjem.

Ženske s suho nožnico imajo pekoč občutek v nožnici, srbečico, boleče spolne odnose in posledično tudi zmanjšano zanimanje za spolnost. Pride lahko do bolečine med in po spolnem odnosu in, če težave sčasoma ne odpravimo, tudi do vnetja nožnice, drobnih raztrganin in posledičnih krvavitev ali izcedkov med ali po spolnem odnosu.

ZDRAVLJENJE SUHE NOŽNICE S PRP

Zdravljenje s PRP je bilo prvič predstavljeno leta 1970. Danes se pogosto uporablja v ortopediji pri celjenju ran po operativnih posegih ali poškodbah, pri vnetjih tetiv v sklepih, za zdravljenje artritisa, v dermatologiji pri zdravljenju ali preprečevanju izpadanja las. Seveda pa ima svoje mesto pa ima tudi v ginekologiji.

PRP v ginekologiji predstavlja najbolj naravno, varno in učinkovito metodo za izboljšanje strukture ter obnovo, rast in pomlajevanje tkiva nožnice.

KAKO POTEKA ZDRAVLJENJE S PRP?

Pred samim postopkom se boste pogovorili z ginekologinjo glede primernosti in ustreznosti zdravljenja za vas in o samem postopku. Z lokalnim anestetikom najprej omrtvičimo področje zunanjega spolovila in ščegetavčka. Iz roke vam odvzamemo 10–15 ml krvi. S posebnim centrifugiranjem predelano lastno kri pripravimo in jo z izjemno tanko iglo natančno injiciramo na različna mesta v področje zunanjega spolovila, nožnice in/ali ščegetavčka. S to metodo spodbudimo nastanek novega, zdravega in funkcionalnega tkiva na mestu vbrizganja PRP.

Postopek zaradi lokalnega anestetika ni boleč in traja približno 20 minut. Po posegu poseben počitek ni potreben, na dan posega pa odsvetujemo športne aktivnosti.

PREDNOSTI ZDRAVLJENJA:

  • Zmanjšanje pekočih, bolečih in neprijetnih občutkov zaradi suhosti nožnice.
  • Povečana prožnost, vlažnost in občutljivost nožnice, kar vodi k večjemu ugodju in zmanjšuje bolečine pri spolnih odnosih.
  • Večja čvrstost tkiv, kar pozitivno vpliva na doživljanja v spolnosti (nekirurško pomlajevanje nožnice).
  • Zdravljenje izkorišča naravne zdravilne sposobnosti telesa.
  • Ni neželenih alergijskih reakcij, saj gre za pripravek iz pacientkine lastne krvi.

KDAJ SO VIDNI UČINKI ZDRAVLJENJA?

Rezultati zdravljenja bodo vidni v treh časovnih okvirih:

  • V prvih 3 do 7 dneh boste zaznale večjo občutljivost oziroma močnejše zaznavanje v področju vbrizganja PRP.
  • Po približno 3 tednih se bo pričela tvorba novega, zdravega, funkcionalnega tkiva, ki doseže svoj vrh po 3 mesecih.
  • Učinki so vidni do enega leta.

Žal naravnega procesa staranja ne moremo zaustaviti, zato svetujemo, da se po tem obdobju posvetujete z ginekologinjo o ponovitvi oz. obnovitvi zdravljenja.

Pred obiskom ambulante si pripravite morebitna vprašanja, o katerih se želite pogovoriti z ginekologinjo, ki vam bo podala tudi natančnejše informacije o samem poteku zdravljenja. Vsak postopek se prilagodi posameznim potrebam pacientke, saj se odmerek in natančna lokacija injiciranja prilagajata glede na diagnozo in željeni rezultat.

KDAJ TOVRSTNEGA ZDRAVLJENJA NE MOREMO IZVESTI?

Zdravljenja ne moremo izvesti v primeru motenj strjevanja krvi, kroničnega jetrnega obolenja, v času nosečnosti in dojenja, ob aktivni okužbi s herpes virusom, pri onkoloških bolnicah.

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Lokacija, kjer opravljamo zdravljenje suhe nožnice:

  • Bled | Pod skalo 4, 4260 Bled
Naročite se samoplačniško Letak z več informacijami
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×