Preventivni program Zdrava prostata

Preventivni program Zdrava prostata

Za vse moške, ki se zavedate pomena pravočasnega odkrivanja bolezni prostate. Zakaj bi čakali, da vam ta majhna spolna žleza zagreni življenje?

TEŽAVE S PROSTATO IN NJEN POMEN

Prostata je moška spolna žleza, ki leži pod sečnim mehurjem in obdaja del sečnice. Njena naloga je izdelava tekočine, ki skrbi za prenos semena. Zdrava prostata je na otip gladka, elastična, neboleča in velika kot oreh. Z leti pa se povečuje in pogosto povzroča različne težave.

Se ponoči pogosto prebujate, ker morate na stranišče? Opažate, da je vaš curek urina šibek? Vas tišči in ne morete urinirati? Imate občutek, da niste popolnoma izpraznili mehurja? Ali občutite nelagodje v predelu medenice? Imate v družini težave s sečili?

Težave, ki jih povzroča povečana prostata, so neprijetne, lahko pa so tudi znak resnejših obolenj. Dve najpogostejši težavi sta benigna hiperplazija prostate (BHP) in rak prostate, ki je eden najpogostejših rakov pri moških.

Pravočasni in redni preventivni urološki pregledi za moške so ravno tako pomembni kot za ženske ginekolog. Ker v Sloveniji nimamo preventivnih pregledov za moška sečila, je na vas, da ukrepate sami. Tudi, če nimate težav z uriniranjem, ne odlašajte in se odločite za preventivni pregled prostate, saj lahko zgodnje odkrivanje težav poveča možnosti za uspešno zdravljenje.

Oblikovali smo poseben preventivni program Zdrava prostata, ki vključuje ključne zdravstvene preglede, s katerimi lahko preverite, kako zdrava je vaša prostata. Namenjen je vsem moškim, ne glede na starost.

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Lokacije, kjer opravljamo preventivni program Zdrava prostata

  • Bled | Pod skalo 4, 4260 Bled
Naročite se samoplačniško

Preventivni program Zdrava prostata vključuje naslednje preiskave:

Specialistični urološki pregled

Uroflow – merjenje pretoka urina

Laboratorijske analize krvi in urina

LABORATORIJSKE ANALIZE KRVI: odvzem, hemogram z diferencialno krvno sliko, pokazatelji stanja ledvic (sečnina, kreatinin z oGF, sečna kislina), krvni sladkor – glukoza.

LABORATORIJSKE ANALIZE URINA: osnovna analiza, sediment in uricult.

PSA, celokupni (specifični antigen za raka prostate)

Ultrazvok sečil (ledvica, mehur, prostata)

Mikroultrazvok prostate – transrektalni (NOVO v Sloveniji!)

Mikroultrazvok prostate je nova diagnostična metoda, ki ga nudimo edini v Sloveniji. V primerjavi z navadnim ultrazvokom prostate omogoča kar 300x boljšo ločljivost slike. Z navadnim ultrazvokom prostate vidimo le njeno velikost, z mikroultrazvokom pa lahko vidimo, kakšno je tkivo in ali so na njem kakršne koli bolezenske spremembe – urolog tako natančno vidi velikost, obliko in strukturo prostate.

Pogoste dodatne preiskave in posegi

  • PSA, prosti

Zdravstvene storitve so v skladu z ZDDV-1 oproščene plačila DDV, zato DDV ni obračunan.

Vprašanja in rezervacije terminov:

Sabina Hostnik, Mojca Zupančič

+386 (0)4 579 80 00
+386 (0)41 644 008
smp@dc-bled.si

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×