Ortopedija

Ortopedija

Za pregled pri ortopedu se odločite, če imate težave z gibali, tj. bolečine, omejeno gibljivost ali nestabilnost sklepov okončin oziroma hrbtenice.

Zaradi boljšega vpogleda v vaše težave in morebitnega predhodnega zdravljenja prosimo, da s seboj prinesete vso obstoječo zdravstveno dokumentacijo, vključno s slikovnim gradivom (rentgenski posnetki, CT, MRI, ultrazvok in tako naprej).

Po pogovoru vas ortoped temeljito pregleda, si ogleda rentgenske posnetke, ki jih prinesete s seboj ali pa jih med pregledom naredi v naši ustanovi. Na koncu vam pojasni vzrok za vaše težave in vam svetuje zdravljenje z zdravili, fizikalno terapijo ali operativni poseg, o čemer se boste dogovorili v drugi ustanovi.

Pri vnetjih tetiv (tendinitis) ali kalcinacijah v tetivah, predvsem v rami, omogočamo novo možnost zdravljenja, tj. terapijo z ultrazvočnimi udarnimi valovi ali ESWT (extracorporeal shock wave therapy).

V okviru preventivnega specialističnega ortopedskega pregleda ortoped pregleda gibljivost sklepov, držo in vam, glede na delo, ki ga opravljate, svetuje rekreativno dejavnost, ob težavah z gibali pa priporoča diagnostično obravnavo in zdravljenje ter odsvetuje določene neugodne fizične obremenitve.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×