Kardiologija

Kardiologija

Bolezni srca in ožilja so poglavitni vzrok obolenj in smrtnosti v razvitih državah. Vzrok za omenjene bolezni je pospešena ateroskleroza (nalaganje holesterola v žilno steno in posledično nastanek oblog, ki lahko vodijo do zamašitve žil), ki je posledica nezdravega načina življenja: povečane telesne mase ali debelosti, nezdrave prehrane, pomanjkanja gibanja in izpostavljenosti stresu. Posledično se pojavijo povišan krvni tlakmotnja presnove maščobsladkorna bolezen … pri čemer pa je zelo pomembna tudi družinska obremenjenost. Nevarna je povečana telesna masa in debelost s prekomernim kopičenjem maščevja okrog pasu.

S pravočasnim odkrivanjem oseb s povečanim tveganjem za razvoj srčno-žilnih bolezni, svetovanjem zdravega načina življenja in zdravljenja z zdravili, pa se tveganje lahko uspešno zmanjša.

V Diagnostičnem centru Bled zato v sklopu kardiološke dejavnosti deluje ambulanta za ultrazvočni pregled vratnih žil. Z neinvazivnimi preiskavami tako odkrijemo posameznike z velikim tveganjem za prezgodnja obolenja srca in ožilja. Posvečamo se tako preventivi kot tudi zdravljenju, na kontrolnih pregledih pa preverjamo stanje in svetujemo dodatne ukrepe.

Skupina Diagnostični center Bled ima kardiološko ambulanto Medi Cons tudi v Novem mestu in v Medicinskem centru Cardial v Ljubljani. Storitve v ambulanti izvajamo tako na napotnico kot samoplačniško.

Naše preiskave s področja Kardiologije

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×